Йоанна Драгнева - за модата, музиката, политиката и любовта

 

 1. Хората те познават основно като изпълнител, но всъщност ти си личност, която далеч не се ограничава само с едно дейност. Успешно съчетаваш заниманията си като певица, журналист, музикален терапевт, актриса, общински съветник, занимаваш се с благотворителност, а отскоро и с мода – ти дефилира за модна къща Credo Mademoiselle на софиийската седмица на модата тази есен, но да започнем  едно по едно. : Как се превърна в Муза на дизайнерката Ина Асса?

Да, абсолютно си права! Животът ми  се стече така, че винаги съм се изявявала в различни посоки. С Ина Асса ни свървза дългогодишно приятелство, покрай работата ни в БНТ. Тя е изключителнен човек, страхотен професионалист и работата с нея винаги е била удоволствие.  Разбираме с един поглед , имам й доверие защото знам, че с нейна помощ ще изглеждам перфектна на екран. Един ден се видяхме на кафе и Ина ми разказа как  най-накрая е на път да реализира голямата си мечта - да направи своя модна линия. Докато ми показваше скицираните модели, накак си деликатно ми сподели, че докато ги е създавала си е представяла мен. Това много ме впечатли и развълнува, защото беше съвсем неочаквано. С  радост приех и последвалата покана да стана и лице на Credo Mademoiselle. За мен това е огромна чест.

2. Занимавала ли си се и преди с мода и какво е отношението ти към нея – следиш ли тенденции, съобразяваш ли се с тях, какво обичаш да носиш, кои са любимите ти дизайнери?

 2017 06 06 12.56.55

Честно казано никога не съм се виждала в ролята модел. Не робувам на модните тенденции, а предпочитам да нося това, което ми стои добре и се чувствам удобно в него. Все по-често вече може да ме видите и в дрехите на Credo Mademoiselle, които се превърнаха в моя втора кожа.

 

 2017 06 06 12.56.59

 1. Какво е твоето впечатление за българската мода и родните дизайнери?

Има много талантливи български дизайнери и Ина Асса е един от добрите примери.Колекциите им са актуални до последния детайл. Радвам се на успехите им и разбира се  на красивите тоалети, които  създават. Вярвам, че българската мода има своето място на световната модна сцена.

 

 1. В последния ти клип BABY си с впечатляващи тоалети, чие дело са те?

Радвам се, че си забелязала. Излишно е да казвам, че и този път се оставих в ръцете на Ина Асса. Стайлингът е изцяло нейна заслуга. Мога да се похваля, че приказната рокля, обсипана  с 3D рози също е дело на български дизайнер, която работи в Китай.

 ZsCJNpWb6hoSATDP7Ym2 24235

 1. Като един представител на зодия близнаци съм сигурна, че обичаш да експериментираш, но има ли нещо, с което не би се появила, образ, в който не би влезнала?

О, да  ... разбира се... Има много образи в които не бих влязла, както и дрехи, които никога не бих облякла. В последно време съм станала по-умерена и по-сериозна и се чувствам добре.Предпочитам  да бъда естествена.. Както винаги съм вярна на себе си.

 1. Като споменах превъплъщения как се развива твоята актьорска кариера?

Повече от добре.... Отново сбъдвам  детските си мечти. Освен, че много се забавлявам,  докато дублирам популярни анимационнни филми,  мога да се похваля и с първата си роля в българси игрален филм... Но това не е всичко... В момента снимаме втори филм, в който вече играя главната женска роля. Режисьорът е Ивайло Спасов, а лентата се очаква да бъде готова в края на 2018.

 

 1. Продължаваш ли да работиш като музикален терапевт?

От както съм общински съветник имам много ангажименти и почти не ми остава време за друго. Работата с деца е много  отговорна и изисква постоянни занимания в период поне една година, за да има ефект, а аз нямам физическа възможност за това .  Като член на комисията по здравеопазване и социални дейности,  обаче продължавам да помагам  и да работя за интересите на децата в нужда и техните семейства, но в по-голям мащаб.

 1. Отколко време практикуваш тази дейност, с какви деца работиш и кой е най-големият ти успех в нова начинание?

Общо 6 години бях отдадена на музикотерапията. Не мога да определя кой е най-големият ми успех,  защото успехът не е мой, а на децата. Тук постиженията  не се измерват в малки и големи. И най-малкият напредък е огромна стъпка към по-доброто качество на живот. 

 

 1. Ти си изключително творчески насочена личност, как така и защо се зароди желание в теб да станеш общински съветник?

Това дойде съвсем естествено, тъй като водя активен обществен живот. След всички благоворителни кампании, които инициирах и организирах, всъщост  разрбах, че искам да помагам на много повече хора. Искам да променям света ,  в който живеем  към по-добро и да оставя нещо след себе си, което да е значимо за хората.

 1. Навлизането в политиката често е свързано и с разочарования /всички знаем, че това не е най-чистото поприще/ сблъска ли се с тях и има ли нещо, с което ти е трудно да се пребориш?

Темпото... Само с това не мога да свикна. Искам да виждм  резултатите от моята работа много по-бързо, но са съжаление не съм магьосник. Истината е, че за да бъде здрава къщата - трябва да има стабилни основи. Е, аз сега имам възможност  да полагам тухли в тези основи.

 1. Вече си част и от випуска на Института по политика, където се обучават политически лидери, това означава ли, че имаш  амбиции да се посветиш в по-сериозна степен на политиката?

Да, имам. Точно затова смятам, че трябва ми трябва и стабилна подготовка, за да работя пълноценно. Не спирам да се развивам и да трупам знания от нови различни сфери. За мен добрият политик трябва да има много задълбочени и широки познания. Само така  може да е полезен на страната си.

 1. Това многообразие от дейности не ограбва ли личния ти живот, времето за близките и приятелите ти, кога намираш време за тях?

Наистина съм много ангажирана и често се случва да работя до късно. Но животът  не е само работа. Старая да отделям време и за близките ми. Всички те добре съзнават, че е трудно да  се съвместяват  толкова дейности едновременно и  ме разбират. Наистина имам невероятни приятели.

 1. Те как възприемат тази твоя прекомерна ангажираност?

С тихо и мълчаливо съгласие......

 2017 06 06 12.57.26

 1. Как преминава един ден на Йоанна?

 

Наистина ми е трудно да опиша един мой ден, защото всчки са различни, но ги обединява едно -  наситента ми програма .

 1. ,Кое е следващото предизвикателство,  в което искаш да се впуснеш?

Оооо, то вече е планирано, но няма да го кажа защото защото съм леко суеверно. Като го реализирам ще ти кажа.

 11992976 10154251202554832 2034453017 o

 1. В кой момент си си казвала: Не мога повече, аз бях до тук?

Обикновено такива моменти са добре обмислени и се броят на пръсти. Отнема доста време докато стигна до решение, но случили се това - връщане назад няма.

 

 1. И за финал не мога да пропусна темата за любовта. Влюбена ли си? Има ли човек до теб?

 

Е, естествено! Любовта е движещата сила,  двигателят  на всичко.

Тя ме зарежда, прави ме красива и ми дава сили да продължа напред!  Но ще спря до тук..... защото знаеш, че за личния си живот не обичам да говоря. За сметка на това пък медиите много обичат ....

 

© 2017 vihrapetrova.com - all Rights Reserved. Powered by Taktix Group Ltd.