Съществува погрешно мнение, че ако се посветиш изцяло на работата си, ще постигнеш изключителни резултати. От гледна точка на равновесието е очевидно, че да „потънеш в работата си“, значи да поставиш на едното блюдо на везните работата си, а на другото всичко останало. Равновесието се нарушава и последиците няма да закъснеят. Резултатът ще бъде обратен на очакваното.

Колкото по-голяма тежест има за вас работата, толкова повече проблеми ще възникват.. Нужно е съзнателно да преразгледате отношението си към работата, за да отстраните излишния потенциал.Непременно трябва да имате свободно време, през което ще се занимавате с нещо, което ви харесва извън работата.

Отивайки на работа „отдайте се под аренда“. Отдайте ръцете и главата си, но не и сърцето си. Когато се действа отдавате под аренда, действайте безупречно. Да се отдадете под аренда не означава да сте разхайтен или безотговорен, а да действате съсредоточено, без да създавате излишни потенциали, но да си изпълнявате акуратно задълженията.
Отдаването на работата е оправдано само в един случай – ако тя е ваша цел.

Вадим Зеланд – „Пространство на варианти“

Снимки: Интернет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *