Препятствията не са нищо друго освен тестове, предназначени да проверят доколко сериозно искаш да постигнеш амбициите си.

След като променим отношението към себе си, ще установим,че се променят и отношенията ни с другите хора, работата, доходът и въздействието ни.

Болката от растеж съвсем не е толкова скъпа, колкото унищожителна е цената на съжалението.

Victimitis excusitis /оправдавам се с това, че съм жертва/ – това са хора, които постоянно се оплакват от това колко зле са нещата, вместо да използват вродената си способност да ги подобрят.Те взимат, вместо да дават,критикуват, вместо да създават и се тревожат, вместо да работят.

Лидерството се състои в това да отхвърлите тиранията на обикновеното, да не допускате негативността да превземе чувството ви на възторг и да престанете под каквато и да е форма да робувате на посредствеността, която би могла да зарази живота ви. Проявявайте истинско лидерство, когато внасяте промяна там, където се намирате.

Никога не работете само заради парите. Работете заради въздействието. Превърнете основното си занимание в искрено създаване на стойност. Развийте търпението да не отстъпвате от позицията си.

Из „Клуб 5 сутринта“ Робин Шарма

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *