При програмирането на всеки нов навик ще преминете през един първоначален период на разрушаване. Упорствайте и определено ще се придвижите към втория етап на процеса,в който се оформят новите неврални пътища и започва истинското възприемане.Това е „обърканата среда“.Накрая като се придържате към практиката си да превърнете всеки нов режим в нормален начин на съществуване, ще стигнете до крайния – и прекрасен етап: интегриране.

Ако началото не беше трудно, нямаше да бъде истинска промяна. Знаете ли защо космическата совалка изразходва повече гориво през 60-те секунди след излитане?

Нужно й е голямо количество енергия, за да преодолее тези първоначални сили /гравитацията/и да достигне космическа скорост. Но, когато това се случи, инерцията влиза в действие и совалката продължава нагоре. Първата фаза при изграждането на всеки нов навик – етапът на разрушаване – е точно такъв.

Нещата, които ни се струват най-трудни, са нещата, които са най-ценни. Когато сте изправяни пред избор, винаги избирайте онова, което изисква най-много усилия, увеличава израстването ви и допринася за разгръщането на дарбите, талантите и личната ви сила.

Ако отначало не е трудно, няма да има истинска – и ценна – промяна.

Из“Клуб 5 сутринта“ от Робин Шарма

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *