Важно е да насочите вниманието си не към резултата и начина, по който желанието ще се прояви в живота в, а върху чувството, което изпитвате, представяйки си неговото осъществяване. Как  и кога желанието ви ще се прояви е нещо, което не бива да се опитвате да контролирате.

Проявяването не означава отправяне на изисквания към Бога и Вселената. То е по-скоро съвместно начинание, в което намерението ви се свързва с божествения разум.

Онези, които са сигурни в резултата, могат да си позволят да чакат, при това без тревога. Това е основата на безкрайното търпение.

Тайната на търпението се крие в сигурността на резултата.Когато във вас се прояви тази сигурност под формата на вяра и убеденост, вие можете да отклоните мислите си от желания изход.Без гняв или тревожност, вие сте в състояние да насочите вниманието си към онова, което запълва ежедневната ви програма.

Убедеността и безкрайното ви търпение ви улесняват. Вие сте упражнявали всички принципи на духовното проявление и сега оставяте Вселената да се оправя с подробностите. Вътрешно вие чувствате, че това което желаете, вече е налице, а вътрешното ви внимание насочено към чувството за благодарност, чувството, че вече сте благословен с онова, което търсите. Следователно, за вас няма никакво напрежение да го карате да се прояви на мига.

Нетърпението показва, че егото ни има власт над желанието ни. Трябва да обърнем внимание на тази форма на самонадеяност. Търпението е нещо естествено, когато вярвате в единството на универсалния разум.

Един от начините да развиете търпение е  да размишлявате колко търпелив е бил Бог с вас, когато сте се намирали в период на отрицание или самобичуване, или погълнати в себе си, или в омраза.

Уейн Дайър

Снимки: Интернет

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *