Всяка беда, всеки провал и всяко поражение носят със себе си и еквивалентно зрънце полза.В мъдростта си Създателят е направил така, че нищо стойностно да не може да бъде отнето на човек, без да получи в замяна нещо със същата или по-голяма стойност.

Съзнанието работи така, че да привлича сумата и съдържанието на онова, за което мислим най-често. По същество животът ни носи именно онова, което заема най-голяма част от мислите ни, независимо дали тези мисли са продиктувани от страх, или от вяра. Силата на ума при повечето хора в рамките на техния живот се направлява от страховете и ограниченията им, които сами си налага, и сетне те се питат защо животът се отнася толкова зле с тях.

Страхът не е нищо друго освен вяра на задна скорост! И вярата, и страхът стоят на една и съща основа – обстоятелството, че вярваш в нещо.

Ако използваш по на-добрия начин наличните средства и обстоятелства с убеждението, че накрая ще осъществиш желанията си, по някакъв необясним начин пред теб ще се разкриват още по-добри средства и обстоятелства. Ако имаш в ума си зададена цел, която искаш да постигнеш, изходната ти позиция е точно мястото, което се намираш в момента.

Наполеон Хил – „Науката на успеха“

Снимки: Интернет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *