Напоследък често се сблъсквам с хора, поставили си нови цели или започнали ново начинание, които са обезсърчени от бавния си напредък – усещам, че повечето се опитват веднага да създадат голямата картина. А когато това не се случи толкова бързо, колкото са се надявали, те позволяват на въображението си – онзи елемент от него, който ги е подтикнал към начинанието – да се обърне срещу тях.

Вместо да си представят, че всички ще върви като по вода, и за помислят за нови начини да го постигнат, в ума им и възникват най- песимистичните варианти за пълен провал.Най-парадоксалното е, че обезсърчаването отнема силите им и на практика намалява шансовете им да осъществят мечтите си.

Кои са „нещата“, с които изграждаме мечтания живот? Точно така – малките неща.Малките стратегически спънки в началото на всяко начинание водят до големи успехи в бъдеще.

Малките крачки напред могат да ви осигурят големия напредък. Всъщност, ако систематично и упорито правите по няколко крачки в правилната посока, един ден ще вдигнете поглед и ще разберете, че сет изминали цялото разстояние. От изходната точка до мястото, на което винаги сте мечтали да бъдете

„Малките неща “ – Анди Андрюс

Снимки: Интернет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *