Познавам Константина Живова повече от 10 години. Нейните превъплъщения ме радват и вдъхновяват. Вярвам, че вдъхновяват и много други хора, които намират смелостта да изразят себе си по различни начини, защото за това се иска смелост, абстрахиране от мнението на недоброжелатели и всезнаещи критици. Успехът е за смелите, каквато тя определено е! От творчеството й лъха уют, усещане за хюга. Не случайно и артистичният й псевдоним е INLY, което означава вътрешно, задушевно, интимно, близко до сърцето. Благодаря на Инчето /като аз я наричам/ за това интервю, за което намери време, въпреки натоварения си график. 

Инче здравей, Искам да си поговорим за всички твои начинания, с които мен лично изненада през годините, защото те познавам вече над 10 и не съм подозирала за скритите ти таланти, които изкристализираха през времето. Ще започнем отзад напред с последното ти предизвикателство, което както споделих оцвети душата ми с хубави емоции. Говоря за първата ти изложба, която вече е факт и на която всички любители на изкуството могат да се насладят и да занесат някое от платната ти вкъщи в Галерия 2.0, с локация малките 5 кьошета.След този дълъг увод и въпросите 

1. Кога и как започна всичко със създаването на картини и имаш ли опит с рисуване от преди?

Отраснах с картини и срещи с художници. Моята майка Ани Вачева бе галерист над 20 години. Обкръжението ни бе от хора на изкуството. Гледах как рисуват, после присъствах от пет годишна на техните изложби. Не съм учила рисуване, но винаги съм харесвала това изкуство.

2. Каква беше темата на първата ти картина, защо я избра, колко време ти отне да я нарисуваш? 

Първата картина бе коренно различна от всички други. Нарисувах малък гръцки пейзаж.

3. Какво най-много обичаш да рисуваш?

Рисувам с акрил, харесвам цветовете и съчетанието им един с друг. Обичам да експериментирам. На този етап лицата на жени е голямо предизвикателство.

4. На изложбата видях, че  основно в картините ти са изобразени животни или лица на жени. Защо?

Нямам точно обяснение, по-скоро е усещане. Този тип картини идват от душата, не мисля много преди да започна картината, сякаш четката рисува сама.

5. Колко време ти отнема рисуването на една картина?

Различно е. Зависи от сложността, наслояването на цветовете или размера, но една от картините, за мен много специална рисувах почти 10 часа, с малки почивки.

6. А как ти идва идеята какво да нарисуваш точно в този момент?

Идеите идват изведнъж. Докато просто си седя, правя нещо вкъщи, грижа се за дъщеря ми. И точно в този момент ставам, хващам четките и боите и започвам!

7. Преди да направиш изложбата, ти започна да споделяш творбите в интернет, създаде и страница за тях във Фейсбук, какви бяха отзивите?

За мен бе радващо,че все още вниманието на хората е насочено към изкуството. Започнаха да ме търсят различни хора от цялата страна и да поръчват картини, които да нарисувам. Започнах да продавам още преди да съм направила изложбата.

8. А какви са отзивите сега, след откриване на изложбата?

Наистина съм много щастлива. Не очаквах да ме уважат толкова много хора. Над 100 души за една вечер е голямо признание и уважение към мен! Благодарна съм на близките и приятелите, без тях нямаше да е същото. Най-хубавото е, че още на откриването бяха закупени няколко картини, а една от тях дори ще бъде представена на театрална сцена.

9. Защо реши да кръстиш първата си изложба OMNIA?

„Омния“ означава “всичко”. Всичко е важно, във всичко има красота и може да ни промени. Всичко или нищо, всичко може да бъде повод за вдъхновение.

10. Да поговорим малко за писането. След романа „Завинаги” имаш ли нови идеи в този посока?

Другата моя голяма мечта, цел, гордост, любов. Имам идеи, обмислям и съм сигурна, че ще усетя момента, за нов роман.

11. Кое най-много те изненада от реакциите на читателите след като го издаде?

Изненада ме колко много мъже също се вълнуват дълбоко от темата любов и са готови да чуят и нашата гледна точка.

12. Как спечели издателите, за да се доверят на толкова млад и неопитен автор?

С енергията, която нося и която много хора познават.

13. Колко време ти отне написването на романа?

Няколко месеца денонощно писане.

14. На кого се довери да редактира романа ти?

На издателстовото ми “Artbugs” и Сенка Симеонова.

15. Какви чувства изпитваше, когато книгата вече видя бял свят и притесняваше ли се как ще се приеме?

Ако трябва да опиша емоцията, прилича, както когато за първи път видиш новороденото си дете.

16. Дойде ред и на блогърството, влогърството – Направи свой блог и влог TRY WITH INA и показваше интересни видеа с идеи как да създадем сами красоти в живота си, но скоро не съм виждала ново видео, мислиш ли да продължиш в тази посока?

Продължавам блогърството с пълна сила. Направих малка промяна в името на блога, защото минаха години и на този етап имам нови идеи и виждания. Новото място, в което споделям мнения се казва Show me with Konstantina.

17. В Инстаграм профила ти пък ни показваш много симпатични места, които посещаваш, споделяш любимите си брандове, това което те впечатлява и вдъхновява, участваш в благотворителни кампании, които споделяш с твоите последователи. Това колко време ти отнема и за него откъде черпиш идеи и вдъхновение. 

Черпя идеи всеки ден. Животът, ежедневието е моето вдъхновение. Споделям всичко с хората, стараейки се да им бъда полезна, интересна и любопитна.

18. Киното! Участието ти в „Под прикритие” е най-популярното ти участие във филм, но ти имаш и още роли, може ли да ни споделиш за тях?

Така е. Снимах и в киното преди време. Хубаво е и ми хареса. Участвала съм в сериала “Секс, лъжи и телевизия-7 дни в седмицата” и в един тийн сериал, който обаче не се реализира напълно.

19. Би ли искала да продължиш да се занимаваш с кино и мислила ли си за развитие в тази посока?

Защо не. Трудно е, аз не съм учила и не съм актриса, но гледайки киното в момента, би могло човек да се справи.

20. И накрая, но не на последно място – телевизията. Голямата ти професионална любов ли е?

Огромна любов, незаменима, незабравима. Обожавам камерата, червената лампа да светне червено и усещането на атмосферата в телевизионното студио. Обичам си работата.

22. Би ли споделила на читателите, които не са запознати, всъщност колко дълъг е пътят ти там?/етапите, през които си минала до екран/

Пътят ми е много дълъг. Започнах преди почти 15 години в продуцентската компания на Иван и Андрей “Междинна станция”. Започнах като стажант, носех кафе, канех гости, помагах на редакторите, така се научих на всичко. Имаше и моменти, в които съм въртяла и аутокю. За да си добър в това, което правиш, трябва да минеш през целия път. Аз съм щастлива, че ми отне години, за да стигна до екран, така знам и съм уверена в опита, който имам.

23. Какво ти се прави в областта на телевизията, с кого ти се работи и продължава ли все още да е предизвикателство за теб?

Предизвикателството продължава. Бих искала да водя отново собствено, женско шоу. Заедно с моята продуцентска компания, която създадохме с приятели,  “Cadre”, имаме разработени концепции и срещи с различни телевизии и скоро ще кажа повече.

24. Сега накъде, имаш ли ново вдъхновение за нови начинания?

Накъде ли? Към нови хоризонти. Няма да спирам, напротив, продължавам смело напред пък да видим.

25. Кой или кое е твоето вдъхновение да вършиш толкова много неща, да предизвикваш себе си в различни посоки? Откъде черпиш енергия, за да продължаваш и да не се отказваш? 

Любовта. Животът, малките моменти, близките и техните усмивки и верните ми приятели.

Може да откриете картините на Ина тук https://www.facebook.com/inlyartist/

Instagram: @show_me_with_konstantina

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *