„Умно бебе“ не е поредната книга за родители, а наръчник за всичко важно, на което трябва да обърнете внимание от момента, в който се решите на приключението родителство до края на третата година от живота им.  Тук ще намерите отговори основани на научните изследвания и опита на терапевта Ива Александрова. Всяка част на книгата обхваща отделен период от ранното детско развитие, рисковите фактори и идеи за преодоляването им. В „Умно бебе“  ще откриете и идеи за по-добра адаптация на детето извън уютния свят на семейството, както и идеи за игри и занимания подпомагащи проговарянето, развитието на уменията и представите на децата.Наръчникът разкрива подробно всичко, свързано с бременността и все по-популярната „пренатална стимулация” – опитите за комуникация и стимулация на бебето още в утробата чрез говорене, музика, диета и начин на живот.

В изданието има подробно описание на умствено и двигателно развитие на бебето през първата година – с календар по месеци за това какво може да се очаква като промяна в развитието на детето в този период и какви биха били причините за забавяне на развитието при такива. Практическите съвети, свързани със симулирането на умственото и емоционалното развитие през втората и третата година на живота чрез игри, са подкрепени с резултати от научни изследвания.

За автора: Ива, както я познават повечето родители, е бакалавър и магистър логопед от СУ“ Св. Климент Охридски“ с  опит в превенцията, консултирането и терапията на деца с различни нарушения. Създател на сайта Логопедия.БГ и негов главен редактор. Членува в  международното дружество за пренатална психология и медицина и в Асоциацията за ранна интервенция.

Можете да откриете книгата „Умно бебе“ във всички книжарници Ciela, както и в по-добрите книжарници в страната.

Специална отстъпка от 20% от коричната цена можете да получите тук: https://ciela.com/umno-bebe-patevoditel-za-rannoto-detsko-razvitie.html

Защото всеки може да бъде добър родител, ако знае как!

Източник:logopedia.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *