1. Цвети здравей, музиката е е твоята професионална любов затова веднага започвам с въпроси за нея – Как и кога се открихте?

Да, музиката е моята професионална любов и мое призвание в живота! Още от три годишна възраст съм проявила големи желания да пея и да се изявявам на сцена.Щастлива съм, че още от ранна детска възраст съм открила своя път в живота и съм намерила своето призвание- а то е да правя хората щастливи чрез гласа и харизмата си.На мнение съм и вярвам, че всеки се ражда с определен набор от качества и таланти , само трябва да ги открие и развие!

 1. Кой пръв забеляза таланта ти?

Майка ми е тази ,от която наследявам тембъра, таланта и артистичните си качества .Именно тя е и човека, който за първи път съзрява таланта и наклонностите ми към музикалното изкуство. Още от три годишна възраст подкрепя желанията ми да се изявявам на сцена и ме завежда на детски конкурс по повод 1 юни .Там Богдан Томов ме забелязва и печеля първа награда, от този ден сцената става моето любимо място!

 1. Кой те е окуражавал през годините да се занимаваш с музика и да следваш мечтата си, защото това е трудно начинание, особено в България?

Винаги съм усещала подкрепата на своето семейство ! Но за да следвам поп и джаз пеене в Музикалната Академия, основна роля изигра доц.Алис Боварян.Бях на 19 години, когато с майка ми отидохме при нея за да ме прослуша.Чу ме и каза, че съм изключително конкурентно способна и ме провокира да кандидатствам .Благодарна съм й, тъй като днес съм дипломирана певица и имам възможността и привилегията да се реализирам професионално и да изкарвам парите си именно от това, което ми доставя истинско удоволствие!

 1. В кой момент ти е било най-трудно и имало ли е такъв, в който си била на ръба да се откажеш?

В много моменти не ми е било лесно.Когато започнах да се продуцирам сама и станах по-пуполярна с песента си“Вземи ми всичко „, както имах много успехи, така започнах да се сблъсквам и с доста некоректност, подмолност и лицемерие… когато си качествен и можещ, много хора гледат да ти поделят вода, но това никога не ме е отказвало и обезкуражава, напротив даже. Винаги съм вярвала, че ще постигна това, което искам с вяра, труд и талант и  че и моят момент ще дойде !

 1. Ти си участвала в едно музикално риалити – Мюзик Айдъл, защо реши да се явиш и какви бяха очакванията ти?

Да,участвала съм в един от първите Мюзик Айдъли.Тогава бях още малка имах други представи за развитието си.Мислех си, че всичко формата ще ми даде възможност за изява и реализация, но не се оказа така!Всеки има свой път, а това не е бил моят!

 1. Какво научи от това участие?

От това участие научих, че не винаги можещите побеждават, тъй като е имало и винаги ще има връзкари, които биха направили всичко за своята 5 минутна слава! Казвам 5 минутна, защото чрез протекции, ако не си талантлив, можеш да заблудиш публиката точно толкова.След това всичко става ясно и естествения подбор на живота просто те отхвърля! А във времето остават именно тези, които бавно , но славно вървят по своя път с качества и талант и въпреки всичко не се отказват.

 1. С днешна дата би ли повторила в някой от настоящите формати?

Не , не бих!Това би било крачка назад в професията ми! Там се явяват най- вече момичета и момчета, който тепърва искат да намерят своето място…а аз съм вече познато име със собствени проекти !

 1. Защо реши да се самопродуцираш?Това не е ли непосилна задача за един изпълнител?

Реших да се самопродуцирам, тъй като искам сама да разполагам с таланта, времето и потенциала си ! Аз съм доста индивидуална личност и като човек на изкуството не мога да бъда поставяна в рамки, а продуцентите правят точно това…казват ти какво да пееш, как да го изпееш, как да се обличаш, къде и кога да пееш…а в изкуството рамки няма! Аз обичам да летя и сама да определям полета си! Да може би е по- трудно сам, но по- сигурно във времето !

 1. Занимаваш се с поп и джаз пеене, някога мислила ли си да смениш жанра…с поп фолк например?

Имала съм предложение да подпиша договор с една от водещите компании за продуциране на поп фолк изпълнители, но винаги съм казвала, че това не е моята музика.Изпълнявам този жанр с лекота, но не ми идва от вътре! За един певец е много важно да обича музиката, която изпълнява и тя да пасва на душевността му! А музиката, която вълнува моята душа е поп, джаз !

 1. В едно интервю споделяш, че не харесваш текстовете на Криско, кое точно не одобряваш в тях и творчеството на кои други твои колеги също не ти допада? Защо?

Нямам нищо против Криско, просто наистина не одобрявам текстовете му.Музиката не би трябвало да е само за забавление, тя е и с възпитателна цел…за съжаление неговите текстове не мисля, че се отразяват добре на подрастващото поколение!

 1. Работиш ли в момента върху нов проект?Да, работя по нов проект!Скоро ще издам нов сингъл по който работим в момента с един млад и креативен аранжор.
 2. Песента е много динамично и мелодична и е по моя музика и текст !
 3. Планираш ли съвместна песен с някои от твоите колеги?

Да, в близко бъдеще ще направя песен с един известен наш певец, но идеята все още е в зародиш !

 1. За да запознаем по отблизо четателите с Цвети Радойчева, ще те помоля да довършиш изреченията J:

 • Аз съм…… Аз съм винаги позитивна и цветна !
 • Мотивира ме… Мотивира ме удоволствието, което мога да доставя на публиката чрез музиката си.
 • В работата си най-много обичам… В работата си най-много обичам срещите си с почитатели.
 • Вдъхновява ме… Вдъхновява ме любовта към музиката, към семейството, към детето ми.
 • Сутрешният ми ритуал е… Сутрешния ритуал е усмивката.
 • Вълнувам се от …. Вълнувам се от здравето и щастието на мен и близките ми.
 • Плача за…. Плача за …рядко плача за минали моменти от живота ми, които ме натъжават.
 • Смея се от …. Смея се от щастие.
 • Никога не бих….. Никога не бих излъгала и наранила любим човек.
 • Щастието е…. Щастието е възможността да реализираш себе се.
 • Моят икигай е….. Моят и икигай е музиката.
 • Мога да живея без…. Мога да живея без всичко друго, но не и без музика и любими хора.
 • Страхувам се от…… Страхувам се от самотата
 • Никога не бих простила…. Никога не бих простила предателство.
 • Мисълта, която ме вдъхновява е… Мисълта, която ме вдъхновява е: „Повярвай, че можеш и наполовина си го направила“.Теодор Рузвелт
 • Книгите, които чета са…. Книгите , които чета са най-вече насочени към духовното израстване.Любими автори:Екхарт Тол, Ошо и др .
 • Това, което си пожелавам е…… Това ,което си пожелавам е здраве, щастие и благополучие !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *