1. Лили здравей, първо честито бебче, знам колко очаквано и желано е то. Как протече раждането ти, леко ли мина всичко?

Здравей, Вихра! Всичко мина перфектно! Благодарности на целия екип на болница „Селена“, Пловдив!

  1. Знам, че се интересуваш от астрология, консултира ли се с астролог за датата на раждане, защото ти роди секцио?

Разбира се! Денят и часът , дори минутите бяха изчислени  от астролога – хомеопат др. Петър Найденов! И тук трябва да благодаря за професионализма на др. Ставрев от АГ „Селена“, който спази дори точната  минутата на раждането, за да бъде “пълна магията” 🙂

  1. А за името? Всъщност как се спря на името Мартин?

Трябваше в името да има няколко букви , които липсваха в бащиното! Едната беше М, другата Р и името си дойде много естествено 🙂

  1. Какво бебче е Марти, спокойно или много плаче и буди мама по всяко време?

Марти е едно спокойно бебе, реве само, когато е гладен или просто да му сменя памперса!

      5. Лили, как преминава сега един твой ден?

Хихи :)) изцяло в грижи за бебето! Разбира се открадвам си понякога  време и за мен, маникюр, коса, масаж, все пак съм от майките, които държат на външния си вид независимо, че почти през целия ден съм си в къщи с Мартин!

  1. Какво не си очаквала от майчинството?

Имах кратка следродилна депресия,  не знаех дали ще се справя като майка, искам най – доброто за дете си! Не съм очаквала , че ще ми се промени толкова много живота и усещането за него! Сега всичко се върти около бебето.

  1. Ходеше на училище за родители, това помага ли ти сега в грижите за малчо?

Донякъде да, заради информацията , която получаваш, но практическите упражнения не са много сполучливи! Едно е на кукла, друго е живо бебе!

        8. Кое ти е най трудно?

Най – трудно ми беше да си напасна моя сънт с неговия, заради нощното хранене! Той като спи и аз спя :))

  1. На кого разчиташ в грижите за малкия?

Изцяло на майка ми и на една дама Ели Христова, която му прави невероятни спа процедури и масажи :))

   10.Имаш ли следродилна депресия и ако „да” как се справяш с нея?

Имах разбира се…. като ми го донесоха в стаята още до като бяхме в болницата се почувствах толкова не подготвена и незнаеща, изживях невероятен стрес, плаках два дни , но трябваше много бързо да се съвзема! Пия различни органични добавки, които ми балансират хормоните!

  1. Ти винаги си била една от най-красивите светски дами и вероятно бързаш да влезеш във форма – ще споделиш ли колко кг. Качи, с какво се хранеше по време на бременността, имаше ли нещо, което много ти се хапваше?

През бременността си качих 15 – 16кг. Не съм се ограничавала с нищо! Единственото нещо,  от което се пазих беше сладкото, аз по принцип не съм много по сладките неща, но заради риска от гестационен диабет почти изцяло спрях ги спрях!

  1. Започна ли вече да полагаш усилия за влизане във форма или още е рано?

Аз съм почти моите килограми! Много бързо се възстанових, благодарение на холистичната медицина!

  1. В Пловдив ли ще се установиш със семейството ти трайно?

Засега сме в Пловдив , другия месец ще сме в Гърция, след това ще видим…

  1. Никога не си крила, че имаше затруднения със забременяването и си правила и инвитро, преди да забременееш по естествен път. Много двойки знаеш, са с репродуктивни проблеми в наше време и бих искала да разкажем накратко на нашите читатели през какво мина, какво научи и какво би посъветвала дамите, които не успяват да имат деца. Личния споделен опит е безценен.

Да, това е така! За съжаление в България  правят инвитро процедури дори без всички нужни изследвания. Да, аз имам едно неуспешно инвитро и много съжалявам , че се подложих на този стрес! При мен проблема се оказа така  наречената инсулинова резистентност, или диабет тип 2! Единствено др. Добринка Петрова ми направи това изследване, в което се установи моя проблем. Подложих се на специална диета и пих „Глюкофаж“ и на втория месец забременях по естествен начин! Съветът ми е да не прибързват с инвитро процедурите! Те дори намаляват шанса за по-нататъчно забременяване! Първо трябва да се уточни проблема, след това да се проведе правилно лечение!

Снимки: Павлина Семкова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *