Автор:Гергана Куртакова

Снимки: pinterest

Съвет, който не е поискан? На всеки е познато. Това важи с особена сила за последната година и половина. Близки и познати не спират да обясняват как се променя живота с едно дете,как ще спреш да говориш с партньора си и какво ли още не. Истината е, че може и да са прави. Прави, но само за себе си.

Повечето млади хора приемат, че създаването на дете е нещо много обременяващо, което на 1000 % ще доведе до приключване на любовта с половинката и завинаги ще сложи край на всички забавления. Вероятно случаите, в които се случва именно това са много, но нека не забравяме най-важното, а то е, че родителството е игра за двама. Решението винаги се взима от двама души. Самото раждане е единственият акт, който майката извършва сама ( а защо не и в компанията на таткото). След това детето е една обща отговорност, обща грижа и съвмествно взимане на решения. Никой татко, който съзнателно е взел решение да стане такъв, не е толкова преуморен, че да не може да си играе с бебето половин час. За всеки уважаващ себе си мъж не е проблем да се разхожда с бебешка количка. И най-важното, което не трябва да се забравя- споделеното време. Времето, в което тримата се забавлявате заедно.

Няма отчуждаване, за което е виновно детето. Има само виновен баща, който се срамува от това да не го помислят за „жена“, защото сменя памперси. Има виновни жени, които се вглъбяват в децата си и не допускат бащата до себе си. Има двойки, които не преценят момента кога да станат родители…

Едно дете, което е плод на любов винаги сближава. Родителството е сложно. Колкото и книги да прочетеш, никога не си подготвен. За него не помагат чуждите съвети- то е игра за двама.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *