До скоро и идея си нямах какво е Хюга. Изпитвала съм това усещане хиляди пъти в живота си, но нямах представа,  че съществува цяла наука.

Какво всъщност е Хюга?

Ами, Хюга е чувството за принадлежност и топлина, усещането за комфорт и вътрешна хармония. Хюга е трудно да бъде описана с думи, Хюга се чувства. Хюга е, когато се наслаждаваме на моментното удоволствие, импулс, идващ от малките ни ритуали като кафето сутрин или чаша вино вечер, споделена с приятел/и. Хюга е в нас, когато се наслаждаваме на вкусно ястие, когато седим край огъня или в любимото ни кафене

Живеейки във времена на отчуждение, ставаме резервирани, не се чувстваме на място и губим връзка с реалността. Хюга е начин, който ни помага да внесем уют и топлина в домовете си, на работа, в училище, за да се чувстваме по- комфортно.

Хюга произлиза от общество, което е фокусирано върху хората, а не върху вещите. Тя е свързана с езика на любовта, а основната й идея е, че истинското богатство е не това, което можем да натрупаме, а онова което можем да споделим.

/ Из „Книга за Хюга – датското изкуство за уютен живот“/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *