Home » ЦВЕТОВЕТЕ НА ЖИВОТА » СЕСИЛ АЛПЕР И ДЕСИ СТАНКОВА В ОЧАКВАНЕ НА “СЛАВЯНСКАТА ПРИКАЗКА”

СЕСИЛ АЛПЕР И ДЕСИ СТАНКОВА В ОЧАКВАНЕ НА “СЛАВЯНСКАТА ПРИКАЗКА”

IMG_2254
Над 20 държави участнички, над 10 вида изкуства, над 5000 участници, делегати и официални лица, специално построени сцени, режисьори, водещи, осветители, озвучители и всичко това на двадесет и шестият Международен фестивал на изкуствата „ Славянски базар“, който ще се проведе от 11 до 19 юли 2017 г. в град Витебск, Република Беларус.

В рамките на фестивала ще се проведе за петнадесети път и Международният детски музикален конкурс „Витебск-2017“. Огромна чест за Музикална школа „New voices“ и нейният ръководител Десислава Станкова бе да подготви единствената участничка от България за този мащабен международен форум, а именно единадесет годишната Сесил Алпер от гр. Търговище.

 IMG_2255

Сесил бе избрана да участва от Николай Текелиев – мениджър на Национален прес клуб БТА, журналист и официален представител на фестивала „Славянски базар“ във Витебск, Беларус за България. Г-н Текелиев, след като многократно е журирал талантливата търговищенка на национални и международни конкурси в България се е впечатлил от качествата, подготовката и упоритостта на детето. Октомври 2016 г. официално се свързва с г-жа Станкова – вокален педагог на Сесил и я кани да представи България на конкурса.

Ето така започна вече 10 месечната “Славянска приказка”! От 60 участника подали заявки, след предварителната селекция на организационният комитет бяха допуснати 20 страни и Сесил Алпер беше одобрена и обявена за участник на 26 тото издание: http://fest-sbv.by/contest/children-contest/participants.html

  • IMG_2253

Подготовката на Сесил включваше: избор на конкурсен репертоар, запис на две песни в професионално студио, направа на два професионални видеоклипа, фотосесия със сценичните тоалети, разучаване химн на фестивала, реализация на живото изпълнение.

Разбира се всичко това не би било възможно без подкрепата на тези, които повярваха в таланта на детето и професионализма на неговата преподавателка!

Благодарим предварително на нашите партньори: Община Търговище, г-н Хамди Илиазов, д-р Кърджалиев, г-н Текелиев, както и на родителите на Сесил!

About Вихра Петрова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*