Home » ЦВЕТОВЕТЕ НА ЖИВОТА » ВИЖ КОЙ ГОВОРИ » Михаил Христов:Никога, при никакви обстоятелства и в никой момент НЕ СЕ ОТКАЗВАЙТЕ.

Михаил Христов:Никога, при никакви обстоятелства и в никой момент НЕ СЕ ОТКАЗВАЙТЕ.

unnamed (15)

1. Мишо здравей,Ти стана депутат съвсем скоро в новото Народно събрание.Защо реши да се заемеш с политика?

Въпреки че за по -голяма част от хората, политиката е “мръсна работа”, за мен тя всъщност е начин за промяна, която би могла да помогне на обществото. За да не бъда голословен, ще дам пример – един от основните закони, които ще искам да въведа е думата “Инвалид” да бъде премахната, тъй като за почти всички хора с увреждания тази дума е изключително обидна. Ако я преведем буквално на български език, тя означава “невалиден”, а в тълковния речник думата отговаря на “незаконен; лишен от законна сила; негоден; неправилен”. Мисля, че никой от нас не смята, че хората с увреждания трябва да бъдат определяни с тези обидни думи.
2. Всички знаем, че политиката цапа -Как мислиш да се съхраниш и вярваш ли, че ще успееш да се запазиш чист?
С действия? Смятам, че основната дейност на народния представител е да служи на народа и за благото му. Всъщност и клетвата, която полагаме съдържа точно този смисъл.
3. Какви са конкретните цели, които си си набелязал първоначално? /При все, че знам, че всичко постигаш, знам, че и тези ще постигнеш и ще се пребориш ?
Приел съм като моя мисия да дам възможност на хората с увреждания да бъдат по-интегрирани в обществото и да имат повече възможности за работа. Смятам, че децата трябва да спортуват повече, спортът дава много – както дисциплина, така и здраве. Ще работя в тези посоки.
4. Политиката е бъдещето, което ти предстои, но бих искала да те върна малко в миналото и това, което преобърна живота ти – инцидента. Бих искала да те помоля, да разкажеш за времето, когато си бил сам в Пирогов след случилото се – Какво си казваше, кои бяха дилемите, пред които се изправи, кое те мотивира да си това, което си днес? Все пак си бил на 14 години, дете…
Както знаем, в източните религии хората се отдават на отшелничество с цел да преосмислят живота си. Да осъзнаят кои са техните реални цели и приоритети. За мен престоят в болницата бе като три месеца в пустинята. Там осъзнах, че трябва да се радвам на живота и е имало причина да остана жив.
5. Родителите ти, изобщо близките ти , как успяха да преминат през всичко, което ти се случи?
Благодарение на мен, колкото и нескромно да звучи. Те никога не видяха в очите ми отчаяние или безнадеждност.
6. Кога вярата ти е убягвала?
Когато е имало обстоятелства, които не са зависили от мен. Разбирал съм, че имам само вярата в съдбата и това е единственото, на което съм се уповавал.

unnamed (4)
7. Коя е най-трудната битка до момента в този живот?
Срещу предразсъдъците на хората – общото мнение е, че човек с увреждане не би могъл да постигне почти нищо. Аз всеки ден доказвам обратното.

8. Как реши, че трябва да станеш състезател точно в дисциплината дълъг скок?
Това бе дисциплината, която ми харесваше най-много. Това е изключително атрактивен спорт – скачачите постигат скок над 6 метра и това е изключително зрелищно. Освен това немалко треньори в началото ми казваха, че няма да се справя. Това също ме мотивира!
9. Къде са бариерите?Има ли и кои са моментите,които са спирали устрема ти?/ако има такива, разбира се 
Няма такива
10. Как мислиш, на какво се дължи тази психика, може ли човек да я изгради, или просто се раждаш с нея?
Психиката на човек е като неговата физика – трябва да я тренираш. За да имаш силна психика, трябва да си се сблъсквал с трудности и да си успял да ги преодолееш.
11. Споделяли ли са ти хора, близи на теб, на какво ги учиш?
Да. Близък съм със семейството си и от тях знам, че често съм им пример за мотивация и стимул да не се отказват. Малкият ми брат често споделя с мен и се гордея със зрелостта му.

unnamed (1)
12. Какво би посъветвал хората, които се страхуват?/не само, ако са преживяли толкова тежък инцидент, а всички хора, които ежедневно ги е страх от нещо?/
Най-великите откриватели и най-смелите войни са имали едно общо качество и то е, че
Не са се страхували от неизвестното, а са го търсили.
13. Всичките ти постижения във всяка една сфера от живота ти, се базират на безкрайно търпение, от къде го черпиш?
От любовта към живота и жаждата за нови преживявания. Желая да оставя траен отпечатък в съвременната ни история и то за добро!
14. Имаш ли нещо, което винаги звучи в главата ти, когато искаш да се предадеш…?
Аз никога не се предавам
15. Вярваш ли в прераждането? Защо трябва минаваме в определини препятствия в живота си ?
Животът е една голяма игра, ако не е трудно няма да е толкова пъстър и вълнуващ. Не знам дали има прераждане, но съм щастлив с живота си сега.

unnamed (17)
16. Какво те вдъхновява?
Жената до мен. За мен тя е основна движеща сила.
17. Какво е любовта? Как да знаем, че сме я открили?
Чувство за завършеност и Спокойствие.
18. Разкажи ми за товята приятелка, една фантастична жена, достойна само за силен мъж като теб. Как се срещнахте? Кога ти усети, че се влюбваш? От какво се притеснявахте и ти и тя /все пак всички ние се притесняваме като се влюбим ?
Получих писмо от нея в една от социалните мрежи преди 6 години и запомних лицето й. Отговорих й и след това единствено чрез профила й засичах какво се случва с нея. Съдбата ни срещна случайно на улицата. Не пропуснах възможността и я поканих на среща. Знаех, че е специална, знаех, че не бива да пропускам възможността да я “изпусна”. Вече почти две години сме заедно и не съм се чувствал по-добре с някого.

unnamed (11)
19. Знам, че ти си правил много романтични жестове от твоя страна към Ангелина, но кои са нейните романтични жестове към теб 😉 ?
Те са ежедневни, тя има страхотно чувство за хумор и знае как да се държи ВИНАГИ. Уважавам в нея елегантността й, умението й да бъде дама и да ме изненадва. Последният й жест бе едно сако, което ми подари за първия ден в парламента. Имам й доверие за всичко и най-големият подарък е нейната подкрепа.

unnamed (18) unnamed (17) unnamed (16)
20. Ани има син, аз съм жена с предишен брак и също имам дете, и бих искала да те попитам как ти възприе детето, как влезе той в твоя живот и ти в неговия? Какво те притесняваше, Какво и как преодолявахте заедно?
Детето е огромна отговорност, Слава Богу, с Гогата (Георги) се харесахме още в самото начало. Той е изключително сенситивно и умно дете, Ангелина спомогна много за създаването на нашето семейство. Вече двамата си имаме собствени игри и забавления, а аз не забравям, че трябва да му давам пример. Удома внимаваме с “лошите” думи и с отношенията си един към друг. Гогата държи той да кавалерства на майка си и на моменти му отстъпвам 😉

unnamed (2)unnamedunnamed (5)unnamed (7)unnamed (8)
21. Какво си пожелаваш за вас тримата?
Да сме здрави и да сме заедно. Дай боже да се увеличим!
22. За финал искам да те помоля за няколко думи…вероятно е това интервю да чете човек, който е загубил вяра….Какво ще му кажеш?
Може да звучи клиширано и да са го казвали доста личности преди мен, но се надявам от моята уста да прозвучи правдопоподобно – Никога, при никакви обстоятелства и в никой момент НЕ СЕ ОТКАЗВАЙТЕ. Защото приказките не само в книгите, приказките съществуват и в нашия живот. От нас зависи да станат реалност!

unnamed (14) unnamed (13) unnamed (12)

About Вихра Петрова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*