Home » ЦВЕТОВЕТЕ НА ЖИВОТА » ВИЖ КОЙ ГОВОРИ » Говори Зори:Най-горещите заглавия този сезон?

Говори Зори:Най-горещите заглавия този сезон?

Автор: Зорница Владимирова

Снимки: Интернет

IMG_2171

Чудиш се какво да четеш през отпуската, или на плажа докато почиваш?
Днес избрах да улесня всички, които се чудят какво четиво да изберат за себе си.
Представям ви няколко горещи заглавия, които ще ви пренесат в един друг свят.
Книгите са много различни, за да удовлетворят и най-капризния вкус. Какво по-хубаво от коктейл на плажа и някоя страхотна зареждаща и много мотивираща книга?
1. „Малък наръчник по хюга”, Майк Викинг
Какво е “хюга” ще попитате сигурно? Датската дума няма превод на български? Може би защото тепърва трябва да се учим на нея? Хюга е изкуството да живееш бавно. В книгата си датчанинът Майк Викинг разкрива тайната защо датчаните са най-щастлвата нация в света. Хюга са всички онези малки неща, които правим в опит да се успокоим, да се насладим на момента, да се потопим в спокойствието и просто да заживеем. “Хюга е преживяване, а не предмети, с които си създаваме уют”, това е посланието на датчанина.

 1. IMG_2172
  2. Най-забележителна книга според New York Times за 2016 година и най-добра книга според Amazon. Представям ви „Сол при солта“
  „Бяхме невероятна група – влюбено бременно момиче, добродушен обущар, осиротяло момченце, сляпо момиче и жена гигант, която непрекъснато се оплакваше, че всички ѝ пречат, а всъщност заемаше най-много място в сравнение с всички останали. И аз – самотно момиче, което тъгуваше за семейството си и се молеше да получи втори шанс.
  Бяхме непознати, докато не се превърнахме в семейство.
  А посланието към нашето семейство беше ясно.
  Бягайте за живота си.”
  IMG_2174
  3. “Щиглецът”, литературно събитие от световна величина, преплита съдбата на магнетична картина с драматичното израстване на един млад човекВярата в красивото и една нежна, самотна любов срещу свят, изпълнен с предателства, дрога, измами и убийства.
  IMG_2173
  4. „ЗАТВОРИ СЪРЦЕ“
  “Само не ме пускай” казва онова необикновено момиче в ухото на героя, след като се любят за пръв път.
  Този роман прави това с читателите си. Подвеждащо лесен. Подозрително дълбок. Константин Трендафилов идва.”
  Захари Карабашлиев
  IMG_2176
  5. „Златните 8“
  Това е историята на една сбъдната мечта. В тази книга ще прочетете истинската приказка на осем момичета, които с много труд, упоритост и талант успяха да достигнат до върха на световния спорт.
  IMG_2175
  Това е моя подбор за лято 2017. Вярвам, че всеки би могъл да открие нещо за себе си сред тези страхотни заглавия. Има разбира се още хиляди четива, с които всеки човек би могъл да си почине, пътувайки към други измерения. Благодаря искрено на книжарници Orange center, Ciela, Hermes и Helikon! Благодарение на добре организираните им сайтове и подробните резюмета успях да селектирам информацията, която прочетохте. Всички книги които ви представих са само предложения през моя поглед за нещо интересно и вълнуващо, което бихте могли да прочетете!
  Усмихнато лято!

About Вихра Петрова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*